Uvođenje integrisanog zdravstvenog informacionog sistema u bijeljinsku bolnicu

Uvođenje integrisanog zdravstvenog informacionog sistema u bijeljinsku bolnicu - prof. dr Zlatko Maksimović

U Bolnici “Sveti Vračevi” Bijeljina danas 20. oktobra zvanično je počela implementacija integrisanog zdravstvenog informacionog sistema/IZIS/ što znači da će ova zdravstvena ustanova biti prva u sjeveroistočnom dijelu Republike Srpske koja će početi sa primjenom e-uputnica, e-recepata, e-kartona i elektronskih kartica.

“Uprkos pogoršanju epidemiloške situacije u Bijeljini, razlog zbog kojeg nismo otkazali ranije dogovoren sastanak sa predstavnicima konzorcijuma MMSCODE iz Banjaluke, jeste potreba da se poboljša informacioni sistem u Bolnici. Kada sam stupio na dužnost direktora ove zdravstvene ustanove prije tri mjeseca zatekao sam jako loš informacioni sistem sa zastarjelom opremom i veoma slabom internet mrežom. Firma MMSCODE nam je donirala do sada 30 radnih stanica za rad Kovid bolnice i poliklinike i mi smo im zahvalni na tome”, rekao je v. d. direktora Bolnice “Sveti Vračevi prof. dr Zlatko Maksimović.
Slavko Bojić, direktor firme MMSCODE izjavio je na pres konferenciji da je prijatno iznenađen entuzijazmom i ažurnošću koji je menadžment bijeljinske bolnice pokazao prema projektu IZIS.

Uvođenje integrisanog zdravstvenog informacionog sistema u bijeljinsku bolnicu - Slavko Bojić, direktor firme MMSCODE
Uvođenje integrisanog zdravstvenog informacionog sistema u bijeljinsku bolnicu – Slavko Bojić, direktor firme MMSCODE

“Mi smo danas donijeli još 25 radnih stanica (laptop) koje ćemo umrežiti i time omogućiti i rad na terenu, odnosno, kućne posjete kako bismo izbjegli direktne kontakte ili veća okupljanja. Nadam se da ćemo u narednom kriznom periodu uspjeti da napravimo ozbiljan pomak u organizaciji i samom načinu pristupa pacijentu, tj. da će integrisani informacioni sistem poboljšati ne samo rad zdravstvenih radnika, nego omogućiti i kvalitetniju zdravstvenu zaštitu građanima, naglasio je Bojić.

Izvor: bolnicabijeljina.com